BREAKING NEWS

Monday, 19 March 2018

ရင္သားကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ၈၀% ေသေစႏိုင္တဲ့ ျမန္မာတို႔အႀကိဳက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး



ေရႊျမန္မာတို႔အႀကိဳက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ ရင္သားကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ေသေစႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသနျပဳခ်က္အသစ္က ထုတ္ေဖာ္လိုက္ပါတယ္။

အဲဒီသုေတသနျပဳခ်က္ကို Cancer Research ဂ်ာနယ္က ထုတ္ျပန္လိုက္တာပါ။ အခုရလဒ္က သိပ္ကိုအားတက္စရာေကာင္းတယ္လို႔ စိန္႔လုစ္၀စ္တကၠသိုလ္က ေရာဂါေဗဒဆိုင္ရာ ပါေမကၡျဖစ္သူ Dr. Ratna Ray ကေျပာပါတယ္။ အဲဒီသုေတသနျပဳခ်က္ကို သူကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။ သူဟာကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ရွင္သန္ႀကီးထြားမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ဖို႔ အထူးေလ့လာေနသူတစ္ေယာက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။

အခု ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ ကင္ဆာဆဲလ္ရွင္သန္ႀကီးထြားမႈနဲ႔ ကင္ဆာဆဲလ္ပ်ံ႕ႏွံ႔မႈကို ရပ္တန္႔ေစႏိုင္ၿပီ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ၈၀ % ထိေသေစႏိုင္ပါတယ္။

အပူပိုင္းေဒသေတြမွာ အဓိကေတြ႔ရေလ့ရွိတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ အရသာခါးခါးေပမယ့္ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးထူးတာေၾကာင့္ လူေတြ စားသံုးၾကတဲ့အသီးပါ။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ HER2 ဆိုတဲ့ ရင္သား ကင္ဆာ ၊ ဆဲလ္ေပၚမွာ ေတြ႕ရတဲ့အထူးပ႐ိုတင္းတစ္မ်ိဳး ႀကီးထြားမႈကို ထိန္းထားႏိုင္တာကိုေတြ႔ရွိခဲ့ပါတယ္။ Dr.Ray ဟာ စမ္းသတ္မႈေတြအမ်ားႀကီးလုပ္ေဆာင္ဖို႔ ဆက္ရွိေနၿပီးေတာ့ ရလဒ္ေကာင္းေတြပိုၿပီးရလာခဲ့ရင္ လူသားေတြအတြက္ ပိုၿပီးအက်ိဳးရွိလာမယ္လို႔ ယံုၾကည္ေနပါတယ္။

တစ္ခ်ိဳ႕ေသာႏိုင္ငံေတြမွာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ရွားပါးသီးႏွံအျဖစ္၀ယ္စားေနရခ်ိန္ ျမန္မာတို႔ကေတာ့ ၿခံထြက္ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလြယ္တကူခူးစားႏိုင္သလို ေစ်းေတြမွာလည္း ေစ်းႏႈန္းခ်ိဳခ်ိဳနဲ႔ ၀ယ္စားႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။

စာဖတ္သူတို႔အတြက္လည္း သတင္းေကာင္းတစ္ခုလို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္။ ကုသျခင္းထက္ ကာကြယ္ျခင္းက ပိုၿပီးထိေရာက္တာေၾကာင့္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးစားေပးၿပီး ရင္သားကင္ဆာကို ကာကြယ္ၾကရေအာင္လားရွင္။

Credit: myfood

Share this:

Post a Comment

 
Copyright © 2014 ေရႊျမန္မာ. Designed by OddThemes