ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ် ေနတဲ့သူေတြကို အာဟာရလည္း ျပည့္ဝၿပီး ဝိတ္က်ေစႏုိင္တဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ ကေလးလူႀကီး မေရြး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကၿပီး အရသာေကာင္းမြန္ လွတဲ့ ကန္စြန္းဥပါပဲ။ ဝိတ္ခ်ေနတဲ့ သူေတြအေနနဲ႔ ကန္စြန္းဥကို Diet Plan မွာထည့္သြင္း စားသံုး သင့္တဲ့ အေၾကာင္းအရင္းမ်ားကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။ အရသာလည္းရွိၿပီး အလြယ္တကူျပဳတ္စားႏုိင္တဲ့ ကန္စြန္းဥက ဝိတ္ခ်ေနသူေတြ ဘာ့ေၾကာင့္ စားသံုး သင့္လဲ ဆိုတာကို က်န္းမာေရးဗဟုသုတအျဖစ္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။
(၁) ကယ္လိုရီဓာတ္နည္းျခင္း
ဝိတ္ခ်ေနတဲ့ ကာလအတြင္းမွာ အာဟာရျဖစ္တာကိုစားသံုးၿပီး ကယ္လိုရီကို အတတ္ႏုိင္ဆံုး ေလ်ာ့ခ်ဖို႔ အေရးႀကီး ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥက သင့္ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓာတ္မ်ားကို ေပးစြမ္း ႏုိင္သလို၊ ကယ္လိုရီျမင့္ တက္မႈအတြက္ စိုးရိမ္စရာမလိုတာေၾကာင့္ Diet Plan မွာ စိတ္ရွိလက္ရွိ ထည့္သြင္း ထားလို႔ရပါတယ္။ မ်ားေသာ အားျဖင့္ေတာ့ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ကို စားသံုးေပးၾကပါတယ္။
(၂) အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ျခင္း
ကန္စြန္းဥက အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ်ေနသူေတြ စားသံုး ႏုိင္ပါတယ္။ အမွ်င္ ဓာတ္က အစာစားခ်င္စိတ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးႏုိင္တဲ့အတြက္ အထိန္းအကြပ္မဲ့ စားေသာက္ ေနမိတာမ်ိဳး မျဖစ္ ေတာ့ ပါဘူး။ ဒါ့အျပင္ အစာေခ်ဖ်က္လမ္းထဲက အဆိပ္အေတာက္မ်ားနဲ႔ အဆီမ်ားကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ တာေၾကာင့္ ဝိတ္ခ်ေနတဲ့သူေတြနဲ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳး ပါပဲ။
(၃) ေရဓာတ္ျပည့္ဝစြာပါဝင္ျခင္း
ဝိတ္ခ်ေနတဲ့သူအဖို႔ေတာ့ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ေရဓာတ္ျပည့္ဝေနဖို႔ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါမွ အဆီပိုေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏုိင္ၿပီး ဝိတ္က်ေစမွာပါ။ ကန္စြန္းဥက ေရဓာတ္ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ခႏၶာကိုယ္တြင္းက အဆီပို မ်ားကို ေလာင္ကၽြမ္းေစၿပီး က်န္းမာေပါ့ပါး သြက္လက္ေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဝိတ္ခ်ေနသူေတြ ကန္းစြန္းဥကို မျဖစ္မေန စားသံုးသင့္ပါတယ္။
(၄) Antioxidants ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ျခင္း
ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ေအာက္ဆီဂ်င္၊ အန္တီေအာက္စီးဒန္႔ေတြကို ပံုမွန္အတုိင္း လည္ပတ္ေနမွ က်န္းမာလွပတဲ့ ဘဝကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္မွာပါ။ တကယ္လို႔ ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ေအာက္ဆီဂ်င္ အလံုအေလာက္ မရွိဘူးဆိုရင္ စိတ္ဖိစီး မႈမ်ားၿပီး တစ္ဖန္ စိတ္ဖိစီးမႈေၾကာင့္ အဝလြန္လာရျခင္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ Antioxidants ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့ ကန္စြန္းဥကို စားသံုးေပးသင့္ပါတယ္။
Credit: myanmaplatform
Post a Comment