BREAKING NEWS

Monday, 19 March 2018

ဘာေၾကာင့္ သခြားသီးကို စားသင့္သလဲ



သခြားသီးက ကေလးေတြေရာ လူႀကီးေတြပါ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကတဲ့အသီးပါ။ အရသာကေအးျမျမေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ့အျပင္ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးေတြလည္း အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။

ေရဓာတ္ျဖည့္တင္းေပး

ခႏၶာကိုယ္ က်န္းမာေနဖို႔ ေရဓာတ္ က အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ေရမ်ားမ်ားမေသာက္တတ္တဲ့သူေတြက သခြားသီးမ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။

သခြားသီးမွာ ေရဓာတ္ ၉၀ ရာခိုင္ႏႈန္းပါ၀င္ပါတယ္။

အလွအပအတြက္ ေကာင္းမြန္

သခြားသီးမွာ Silica ဆိုတဲ့ ဓာတ္ပါ၀င္တာေၾကာင့္အသားအေရကို ၾကည္လင္၀င္းပေစၿပီး ဆံပင္နဲ႔လက္သည္း က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းပါတယ္။

ဆာလဖာပါ၀င္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ဆံပင္ကို အရွည္ျမန္ေစပါတယ္။

သခြားသီးကို စားရုံတင္မကဘဲ အသားအေရအတြက္ ေပါင္းတင္လို႔လည္းရပါေသးတယ္။ သခြားသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး မ်က္ႏွာေပၚက အမည္းစက္ေတြ၊ ဆား၀က္ၿခံေတြ၊ ၀က္ၿခံေတြေပၚမွာ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ကပ္ထားေပးလို႔ရပါတယ္။

အရက္နာက်တာကို သက္သာေစ

သခြားသီးမွာ ဗီတာမင္ B ဓာတ္ ပါ၀င္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္တာနဲ႔အရက္နာက်တဲ့ ေ၀ဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အရက္နာက်ရင္ မနက္အိပ္ရာႏိုးတဲ့အခ်ိန္မွာ သခြားသီး စားေပးသင့္ပါတယ္။

မ်က္စိအားေကာင္းေစ

သခြားသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး မ်က္လံုးေပၚတင္ထားရင္ မ်က္ခြံေတြေရာင္တာကို ေလ်ာ့ပါးေစၿပီး မ်က္အိတ္ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။

သခြားသီးကို စားေပးရင္လည္း မ်က္လံုးကိုၾကည္လင္ေစၿပီး မ်က္စိကုိအားေကာင္းေစပါတယ္။

အဲ့ဒီအျပင္ ခႏၶာကိုယ္ထဲက မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာဓာတ္ေတြက်ဆင္းေစၿပီး ေသြးဖိအားကိုလည္း ထိန္းညွိေပးပါတယ္။ ေသြးအတြင္း သၾကားဓာတ္ေတြကိုက်ဆင္းေစၿပီး ဆီးခ်ိဳကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

Credit: myfood

Share this:

Post a Comment

 
Copyright © 2014 ေရႊျမန္မာ. Designed by OddThemes