BREAKING NEWS

Monday, 19 March 2018

ေစ်းထဲမွာေတြ႕ေလ့ရွိတဲ့ ေဂၚဖီပန္းပြင့္ရဲ႕ အံ့ႀသဖြယ္ရာ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား



ေန႕စဥ္လိုလို ၀ယ္ယူၿပီး စားေသာက္ေနတဲ့ ေဂၚဖီပန္းပြင့္ကို အရသာရွိရွိသာစားသံုးတတ္ႀကေပမယ့္လည္း သူ႕မွာပါ၀င္တဲ့ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကိုေတာ့ သတိမထားတတ္ႀကပါဘူး။ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြ အမ်ားႀကီးရွိတယ္ဆိုလို႕ ပိုၿပီးစားမယ္လို႕ စဥ္းစားတာလည္းေကာင္းေပမယ့္ တစ္ခုေတာ့သတိထားရပါမယ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ မ်က္လံုးနဲ႕မျမင္ႏိုင္တဲ့ ဘတ္တီးရီးယားေတြ၊ ပိုးသတ္ေဆး၊ ေပါင္းသတ္ေဆးေတြရွိႏိုင္လို႕ မစားခင္မွာေသခ်ာအထူးဂရုတစိုက္ ေဆးေႀကာဖို႕ပါပဲ။

ဒါဆိုရင္ ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြး ေဂၚဖီပန္းပြင့္က လူသားေတြရဲ႕က်န္းမာေရးကို ဘယ္လုိအက်ိဳးေက်းဇူးေတြေပးႏိုင္သလဲ သိရေအာင္လုိ႕ အခုပဲေဖာ္ျပေပးလုိက္ရပါတယ္။

၁။ ကင္ဆာကာကြယ္ေပးသည့္အစြမ္းသတၱိမ်ား

ခႏၶာကိုယ္အတြင္းက ကင္ဆာဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို တိုက္ထုတ္ေပးတဲ့ အစြမ္းသတၱိ ေဂၚဖီပန္းပြင့္မွာပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေႀကာင့္ အခ်ိဳ႕ခ်ိဳ႕ေသာ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားေပၚေပါက္မႈကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၂။ ဗီတာမင္မ်ားသိုေလွာင္ရာေဂၚဖီပန္းပြင့္မွာ ကိုလက္စထေရာျမင့္တက္မႈကို တားဆီးေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ေသြးလည္ပတ္အားတိုးေစသည့္ ဗီတာမင္စီ၊ ေက တုိ႕လို႕ ဗီတာမင္မ်ားလည္း ပါ၀င္ေနပါတယ္။

၃။ သတၱဳဓာတ္မ်ား

ပရိုတင္း၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္ စသျဖင့္ အစြမ္းသတၱိမ်ား ေဂၚဖီပန္းပြင့္တြင္ ေပါင္းစပ္ပါ၀င္ေနလို႕ က်န္းမာႀကံ႕ခိုင္တဲ့ ကိုယ္ခႏၶာရရွိဖို႕ အေကာင္းဆံုးေရြးခ်ယ္မႈပါပဲ။

၄။ အလြန္မ်ားျပားသည့္ ဖိုက္ဘာပါ၀င္မႈ

ဖိုက္ဘာက အစာေျခဖ်က္မႈအားေကာင္းေစၿပီး အခ်ိန္ႀကာႀကာ ျပည့္အင့္ေနေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း ေဂၚဖီပန္းပြင့္စားသံုးျခင္းက အခ်ိဳ႕လူမ်ားကို ေလတက္ျခင္း၊ ေဖာေရာင္ျခင္းတုိ႕ကို ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။

၅။ ဦးေႏွာက္အတြက္ေကာင္းက်ိဳးမ်ားျခင္း

ဦးေႏွာက္ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို အားျဖည့္ေပးတဲ့ ဗီတာမင္ဒီက ေဂၚဖီပန္းပြင့္တြင္ပါ၀င္လို႕ ဦးေႏွာက္မွတ္ဥာဏ္ႏွင့္ သင္ယူႏုိင္စြမ္းအားကို တိုးတက္ေစပါတယ္။


Credit: myfood

Share this:

Post a Comment

 
Copyright © 2014 ေရႊျမန္မာ. Designed by OddThemes