BREAKING NEWS

Tuesday, 7 November 2017

ငါး ကိုခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အရသာ ေလ်ာ့သြားေအာင္ လုပ္ေနမိတဲ့ အမွား (၇) ခု



ပိုေကာင္းတဲ့ ငါးဟင္း ကို ရရွိဖုိ႔ ဒါေတြကိုျပဳျပင္လုိက္ပါ။ငါးဟင္းကို ခ်က္ျပဳတ္ ရာမွာ တစ္ခါတစ္ေလ အရသာ သိပ္မရွိသလို ခံစားရတာက ကိုယ့္ရဲ႕လုပ္ေဆာင္မႈ မွားယြင္းေနလို႔ပါပဲ။ ခ်က္ျပဳတ္ ဖုိ႔ ျပင္ဆင္ရာမွာ လုပ္ေနမိတဲ့ အခ်ိဳ႕အရာေတြေၾကာင့္ ငါး ရဲ႕အရသာ က ေလ်ာ့သြားရပါတယ္။ ဒါေတြကိုသိရင္ ေနာက္ဆုိ ဆင္ျခင္လို႔ရတာေပါ့။
၁။ အ႐ိုး ကိုမစစ္ေဆးျခင္း
ငါးသေလာက္ လို ငါးမ်ိဳး က အ႐ိုးအင္မတန္မ်ားပါတယ္။ အရိုး ေသးေသးေလးေတြေၾကာင့္ လည္ပင္း စူးတာမ်ိဳး ျဖစ္ရတာလည္း အခါခါပါ။ ၾကာေတာ့ အရိုးမ်ားတဲ့ ငါးသေလာက္ကို မစားခ်င္ေတာ့ဘူးေလ။ အရိုး မ်ားတဲဲ့ ငါး ေတြကို ခ်က္မယ္ဆုိ အရိုး ေတြကိုဖယ္ထုတ္တာ၊ ႏူးေအာင္ေပါင္းတာမ်ိဳး လုပ္သင့္ပါတယ္။ ႏူး၊မႏူး ေသခ်ာေအာင္ စစ္ေဆးၿပီးမွ တည္ခင္းပါ။
၂။ ဆား
ငါး ကို ဆား မ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ခ်က္လိုက္ရင္ ပရိုတင္း (အသားဓာတ္) နဲ႔ အစိုဓာတ္ ခမ္းေျခာက္သြားေစပါတယ္။ ငါး ကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အရသာမႈန္႔ အားလံုးနဲ႔ တစ္ခါတည္းမနယ္ပါနဲ႔။ အရင္ဆံုး ဆား နဲ႔ပဲနယ္ထားပါ။ အိုးထဲထည့္ခါနီးမွ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ေတြကို ထည့္သင့္ပါတယ္။။
၃။ မၾကြပ္ဘူးဆုိတာက
ငါး ကိုၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ေၾကာ္ဖုိ႔ဆုိရင္ ငါးကိုစိုေနခ်ိန္မွာ မေၾကာ္ပါနဲ႔။ တစ္ရႈးစေလးနဲ႔ အေပၚယံကိုေျခာက္သြားေအာင္ သုတ္ထားၿပီးမွ ေၾကာ္မယ္ဆုိ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးရပါတယ္။

၄။ အိုး မပူခင္ ဆီ ထည့္တာ
အိုး ကို မီးအပူအရင္ေပးပါ။ အိုးပူလာၿပီဆုိမွ ဆီ ထည့္ရပါမယ္။ ဆီ ပူမွ ငါး ကိုထည့္ပါ။ အိုး မပူခင္ ငါး ထည့္မယ္ဆုိ ငါး ေတြက အိုး မွာကပ္သြားပါလိမ့္မယ္။
၅။ အသား ဘက္ကိုအရင္ေၾကာ္တာ
ငါးေၾကာ္ မယ္ဆုိရင္ အသား ဘက္ကို အရင္မေၾကာ္သင့္္ပါဘူး။ အေရခြံဘက္ကို ေအာက္ဘက္မွာထားၿပီးမွ အရင္ေၾကာ္ရပါမယ္။ အေရခြံၾကြပ္မွ အသား ဘက္ကို လွည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
၆။ ေမႊတာ
ခ်က္ေနရင္း၊ ေၾကာ္ေနရင္း ခဏခဏ မေမႊပါနဲ႔။ ေၾကကုန္ရင္ စားမေကာင္းေတာ့ဘူးေလ။
၇။ အခ်ိန္ၾကာၾကာ
စကားပံု ေတာင္ ႐ွိပါေသးတယ္။ ” ပုစြန္အေကြး၊ ငါး အေႏြး” တဲ့။ ဆိုလိုတာက ပုစြန္ နဲ ႔ငါး ဟာ အပူခ်ိန္အမ်ားႀကီးနဲ႔ အၾကာႀကီးမခ်က္ဘူးလို႔ ေျပာတာပါ။ ငါး ကို အခ်ိန္အၾကာႀကီး ခ်က္မယ္ဆုိ အရသာ မရွိေတာ့ပါဘူး။

Credit : Duwun

Share this:

Post a Comment

 
Copyright © 2014 ေရႊျမန္မာ. Designed by OddThemes